Inredningstips för att lyfta ditt sommarställe till nya höjder

Aldrig förr har det varit så populärt med fritidshus och stugor som det är idag. Det är förvisso inte så konstigt, med tanke på att allt fler förespråkar ett trivsamt sommarställe i Sverige framför flygskam. Men hur inreder för att skapa den där ombonade känslan på minimal yta? 

En sommarstuga, oavsett vart den ligger, ska vara en plats du längtar till året runt. En tillflyktsort dit du kan söka dig när du är trött på vardagsstressen och vill njuta av dina lediga dagar fullt ut. Men för att semesterstället ska bli den plats du kommer att trivas med att spendera varenda sommar framöver måste inredningen vara tilltalande. 

En svensk vimpel som välkomnar dig, behagliga textilier som skapar en harmonisk atmosfär och mysbelysning som sätter stämningen – det är några av de inredningstips som kommer att lyfta ditt sommarställe till nya höjder.

Häng upp en vimpel eller flagga på fasaden

Vi vågar påstå att en sommarstuga inte är komplett utan den svenska flaggan som välkomnar dig efter att ha stått tom under vinterhalvåret. Överväg därför att hänga upp en vimpel eller flagga på fasaden som kan smycka stugan under sommaren. 

Men kom ihåg att den klassiska svenska flaggan inte får hissas hur som helst – en vimpel, hur som helst, kan du ha uppe året runt. En svensk vimpel eller flagga är lika mycket en symbol för svenska sommarställen som röda väggar och vita knutar. 

Du kan köpa en blågul vimpel eller den svenska flaggan online på Langkilde & Søn, ett danskt företag som specialiserar sig på flaggor och vimplar av högsta kvalitet.

Inred med behagliga textilier för en harmonisk atmosfär

Sommarstället är en plats dit du vill kunna åka när du behöver en paus från en annars hektisk vardag. En plats som känns rofylld och harmonisk – en plats där du känner dig hemma. Om stugan känns naken och opersonlig kan textilier i vackra färger göra susen. 

Inred förslagsvis med kuddar i naturnära färger och gardiner i linné för att skapa en harmonisk atmosfär inomhus. Se bara till att förvara dina textilier väl när du inte är i stugan, och satsa på material som är lätt att tvätta.

Sätt stämningen med mysbelysning

Sist men inte minst är ingen sommarstuga komplett utan mysbelysning. Med blockljus, värmeljus och kronljus skapar du ett stämningsfullt mys för sommarkvällarna. Vi vill också slå ett slag för ljusslingor, som kan hängas både inomhus och utomhus. Då väcker du liv i mörkret under sommarkvällarna och får ljus på tillvaron.